zaterdag 31 januari 2009

Joods Actueel: we zullen de Gazastrook in een hel veranderen

Voor oorlogszuchtige en extremistische literatuur moet je tegenwoordig in het maandblad Joods Actueel zijn. Het januarinummer, zeg maar het oorlogsnummer, loopt over van de haat tegen iedereen die ook maar de minste kritiek durft te formuleren op het bloederige offensief van het Israëlisch leger in de dichtbevolkte en uitgehongerde Gazastrook.

Ludo Abicht, die onlangs in De Standaard in een bespreking van zijn autobiografie nog een gewaardeerd filosoof, lesgever, opiniemaker en die bovendien een aantal boeken over het jodendom schreef, wordt in Joods Actueel genadeloos neergesabeld. Abicht is een fanatieke vijand van Israël, huilt erevoorzitter van Joods Actueel Louis Davids. “Een demagoog die geen leugens en halve waarheden vermijdt.” Davids besluit: “Dat Ludo Abicht ophoudt zich als Jodenvriend voor te stellen. Dat was schijnbaar vroeger wel het geval, maar dat behoort nu zeker tot het verleden. Nu kunnen wij zeggen: “Heer, bescherm ons van onze vrienden, van onze vijanden zullen wij onszelf wel beschermen.” En Davids voegt er aan toe dat het extreemrechtse 't Pallieterke wel objectief is.

Anti-oorlogsdemonstranten krijgen er natuurlijk ook van langs. Uw opinie telt niet meer mee, laat Hanoch Daum de betogers weten. “Het kan vreemd klinken, maar als, om voor onze medeburgers een normaal leven te verzekeren, het leven van de inwoners in de Gazastrook in een hel moeten veranderen, dan is dat zeer tot onze spijt precies wat we zullen doen.”

Een “usual victim” is natuurlijk Lucas Cathérine. Een auteur die “nazibronnen gebruikt om zijn gedachtengoed te staven”. Joods Actueel ligt zelf aan de oorsprong van die roddel. In februari 2007 bestudeerden zij met een groep medewerkers het standaardwerk “Palestina, de laatste kolonie” van Lucas Cathérine. In het vuistdikke boek vonden zij één cijfer over het Britse bewind in Palestina (namelijk dat er 20.000 Palestijnen in 35 kampen werden opgesloten) dat ook vermeld wordt in een boek uit 1939 van de voor de rest onbekende auteur Gert Winsch. Dat boek prijkt ook op een lijst van boeken die door de nazi's gebruikt zijn in hun propaganda tegen de Britten. Bravo voor Lucas Cathérine dat dat het enige is wat ze konden vinden, maar voor Joods Actueel is dat genoeg om hem voor de rest van zijn leven uit te schelden voor nazi.

Ook Indymedia.be, NV-A en Groen! delen in de klappen. Zelfs het Centrum voor Gelijke Kansen moet het ontgelden.

Verder in het blad haalt Louis Davids ook nog eens uit naar gemengde huwelijken: “met alle negatieve gevolgen voor de gemeenschap”.

Het is een kunst, zoveel onverdraagzaamheid ballen in 74 pagina's. Maar of dit onderdeeltje van de zionistische lobby daar veel harten mee wint...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.