maandag 12 januari 2009

Fouad Ahidar per boot naar Gaza vertrokken

Vanuit de haven van het Cypriotische Larnaca is maandag een schip vertrokken met aan boord vredesactivisten en medisch materiaal voor de Gazastrook. Een van de opvarenden is het Brussels Parlementslid Fouad Ahidar.

Op 30 december werd een boot die hetzelfde doel had, geramd door de Israëlische zeemacht.

De 'Spirit of humanity' heeft 30 vredesactivisten van 'Free Gaza' aan boord, 15 artsen en vier parlementsleden uit verschillende Europese landen, onder wie dus Fouad Ahidar. Bedoeling is door de Israëlische zeeblokkade te breken en de hulpmiddelen aan de Palestijnen afleveren.

'Free Gaza' heeft Israël van tevoren op de hoogte gesteld van de komst van de Spirit of Humanity. De organisatie eist dat de Joodse staat de broodnodige hulpgoederen voor de noodlijdende Palestijnen toelaat.

Op 30 december werd de Dignity geramd door een Israëlische patrouilleboot. Volgens de Israëlische kustwacht was het schip de gesloten militaire zone die Israël rond de Gazastrook heeft ingesteld, binnengevaren. De bemanning van het schip ontkende dat. Het incident vond volgens hen in internationale wateren plaats.

Wij wensen u veel succes Fouad!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.