vrijdag 9 januari 2009

14 dagen van misdaden tegen de menselijkheid



Let op de Channel 4 reporter die het vuur aan de schenen legt van een woordvoerder van de Israëlische regering, aan het einde van de video. Dat durven ze in Nederland niet.

Een enorme klap voor de pro-Israel lobby en de Nederlandse regering: Obama Camp “Prepared to Talk to Hamas” (The Guardian)Nu maar eens kijken hoe ze gaan draaien in Den Haag. Ik kan niet wachten.

What You’d Know About Israel If You Watched Al Jazeera TV

Naomi Klein: Want to End the Violence in Gaza? Boycott Israel
To end the bloody occupation, Israel should become the target of the kind of global movement that put an end to South Africa’s apartheid.
It’s time. Long past time.

ANP: Veiligheidsraad neemt Gazaresolutie aan
De VN “benadrukken de urgentie van en roepen op tot een onmiddellijk, duurzaam en volkomen gerespecteerd staakt-het-vuren, dat ertoe moet leiden dat Israël al zijn troepen uit de Gazastrook terugtrekt”. Ook roepen de VN in de resolutie onder meer op tot een ongehinderde distributie van hulp, waaronder voedsel, olie en medische voorzieningen.
Resolutie 1860 veroordeelt daarnaast terrorisme en al het geweld tegen burgers. De VN verzoeken lidstaten alles in het werk te stellen illegale wapenhandel te voorkomen en het openen van de grensovergangen van de Gazastrook te verzekeren.
Let wel: de resolutie is een “oproep”, maar geen eis, anders zouden de pro-Israël landen, waaronder Nederland, niet tekenen. De Israëlische regering gaat nu “bekijken” of het er iets mee gaat doen. Intussen gaat de aanval op Gaza gewoon door. Dus (weer niet in de NL media):

Israël wil grondoffensief uitbreiden ondanks mening VN In de Gazastrook is de resolutie van de VN-Veiligheidsraad nog lang niet doorgedrongen. Donderdagnacht voerde Israël een veertigtal luchtaanvallen uit. Daarbij zouden een tiental doden zijn gevallen.

De Israëlische regering zou vrijdag zelfs overleggen om het grondoffensief nog uit te breiden.

Dit past ook niet in het pro-Israël plaatje van de Nederlandse media:

Bestand Gaza is schaamlapje
‘Een tijdelijk bestand? Wij van Artsen Zonder Grenzen hebben er weinig van gemerkt. Voor ons maakte het geen verschil uit’, zegt Jessica Pourraz aan de telefoon vanuit Gaza. … Volgens Jessica Pourraz van de internationale hulporganisatie Artsen Zonder Grenzen werd alleen in Gaza-Stad niet geschoten. ‘Onder meer in het noorden zijn de Israëli’s blijven bombarderen. De meeste gewonden die medische hulp nodig hebben, bevinden zich in de periferie. En uitgerekend daar werd nog geschoten.’ Artsen Zonder Grenzen is er dan ook niet in geslaagd om de gewonden te bezoeken, laat staan hen naar het ziekenhuis in Gaza-Stad te brengen. ‘Een bestand van drie uur heeft geen zin’, zegt Pourraz. ‘Het is veel belangrijker dat dokters de garantie krijgen dat ze gewonden kunnen bezoeken.’

Stan van Houcke: Beste Jan Marijnissen

Vijf aanhoudingen bij demonstratie in Utrecht
In Utrecht was het koopavond, waardoor het druk in het centrum was. De demonstranten hadden vlaggen bij zich en maakten veel kabaal.

Cordaid-directeur over Gaza: hulpverleners ten einde raad

In Nederland is deze actie als deze ondenkbaar:
België bereidt evacuatie gewonde kinderen Gaza voor
België bereidt de evacuatie voor van kinderen die in de Gazastrook gewond raakten bij het Israëlische offensief. Een C-130 van het leger vertrekt vrijdag met een verkenningsploeg van B-Fast (Belgian First Aid and Support) naar Egypte.

RKK: Vaticaanse kardinaal vergelijkt Gaza met concentratiekamp

The Guardian: Gaza bloodshed continues despite UN calls for ceasefire

Haaretz: Livni, on Gaza truce resolution: Israel will act in own interests
100 Survivors Rescued in Gaza From Ruins Blocked by Israelis
Relief Agencies Fear More Are Trapped, Days After Neighborhood Was Shelled

Doctor Decries Israel’s Use of Illegal Weapons in Assault on Gaza
Gaza victims’ burns increase concern over phosphorus


BBC 29 februari 2008: Israel warns of invasion of Gaza
Israel’s deputy defence minister has said Israel will have “no choice” but to invade Gaza if Palestinian militants step up rocket attacks. Matan Vilnai said Palestinians risked a “shoah”, the Hebrew word for a big disaster - and for the Nazi Holocaust.

Reuters: US Senate supports Israel’s Gaza incursion
Co-sponsor and Senate Minority Leader Mitch McConnell, a Kentucky Republican said before the vote: “The Israelis … are responding exactly the same way we would.”

Ma’an News Agency: Airstrike kills three sisters during supposed lull Gaza death toll approaching 700

YNet News: Petition: IDF targets ambulances
Eight different human rights organizations filed an urgent petition with the High Court of Justice Wednesday, demanding that the IDF be prevented from attacking medical teams and ambulances operating in Gaza.

IPS: Egypt Pulls Down the Shutters on Aid
The government has expressly forbidden the entry of aid convoys laden with food into the Gaza Strip,” Emmad al-Din Moustafa, member of the Popular Committee for Aiding Gaza told IPS. “The continued border closure — like the Israeli assault itself — constitutes a crime against humanity.”

Bron: http://empire.blogsome.com/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.