woensdag 7 januari 2009

Carrefour weigert Israëlische producten te boycotten

De Coördinatie Boycot Israël (CBI) heeft vanochtend een nieuwjaarskaart met 5.000 handtekeningen overhandigd aan de woordvoerster van de Carrefourgroup Belgium in Evere. De organisatie roept op tot een boycot van Israëlische producten.

Neutraal
De directie ging niet in op het voorstel. "Als handelaars wensen wij ons neutraal op te stellen in deze kwestie. Wij nemen geen politiek standpunt in. Het zijn de klanten zelf die bepalen of ze een bepaald product al dan niet aanschaffen", aldus Julie Stordiau, woordvoerster van de Carrefourgroup Belgium. "De problematiek moet trouwens op sectorniveau, bij Fedis, besproken worden. Mogelijke maatregelen moeten dan ook van hen uitgaan".

De CBI verzamelt sinds 2005 handtekeningen om Israëlische producten te boycotten. Ze willen naast de directies ook de werknemers en de klanten sensibiliseren omtrent de Palestijnse problematiek.

Dooddoener
"Wij willen een boycot van de producten omdat Israël weigert te erkennen dat het verantwoordelijk is voor de grootste vluchtelingenpopulatie ter wereld. Omdat het honderden resoluties van de Verenigde Naties schendt. Omdat Israël de rechten van de Palestijnen met de voeten heeft getreden en dat nog steeds doet", zo verklaarde Tobias Van Os van de Coördinatie Boycot Israël.
De organisatie zegt niet verbaasd te zijn over de reactie van de Carrefour-directie. "Het is natuurlijk een dooddoener. De directies en Fedis spelen de verantwoordelijkheid steeds naar elkaar door", aldus nog Van Os. (belga/lb)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.