dinsdag 27 januari 2009

Rabbi's gaven nazi richtlijnen

JERUZALEM (AFP) - Het rabbinaat van het Israëlische leger gaf tijdens het offensief in Gaza de soldaten de richtlijn 'geen mededogen' te tonen.


De Israëlische soldaten kregen van het rabbinaat van het Israëlische leger een brochure mee. Daarin werd hen gevraagd om 'geen mededogen' te tonen jegens de 'vijanden van Israël' tijdens de oorlog in Gaza. Dat heeft gisteren de Israëlische mensenrechtenorganisatie Yesh Din gemeld.

'Medelijden hebben met een wrede vijand komt neer op wreedheid jegens onze eigen soldaten (...) Wij voeren oorlog tegen moordenaars. A la guerre comme à la guerre', aldus een fragment uit de brochure. De tekst put rijkelijk uit verklaringen van de rabbijn Shlomo Aviner, een religieus-nationalistische fundamentalist uit de kolonistenmilieus op de bezette Westelijke Jordaanoever, die tegen elk compromis met de Palestijnen is: 'De Torah verbiedt ons ook maar een morzel (door Israël als 'Israëlisch' beschouwde) grond aan goyims (niet-joden) te geven, of het nu om enclaves, autonome zones of andere concessies gaat die onze nationale zwakheid blootleggen.'

In militaire kringen werd dan weer vernomen dat de Israëlische soldaten de opdracht hadden, zich 'te allen prijze' niet te laten gijzelen. Een luitenant-kolonel gaf zijn troepen de opdracht mee 'zich nog liever met een granaat de lucht in te blazen' dan zich aan de vijand over te geven.

Begrijp je nu waarom deze barbaarse fanatiekelingen geen moeite hebben met kinderen en vrouwen af te slachten?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.