zondag 11 januari 2009

Steun voor Israelische misdaden vanuit Antwerpse joodse gemeenschap

In het Koning Albertpark in Antwerpen heeft de joodse gemeenschap zondagmiddag een manifestatie gehouden. Volgens de politie waren er naar schatting achthonderd deelnemers en verliep alles rustig. De sprekers haalden zwaar uit naar Hamas en riepen op om Israël te steunen.

Marc Cogen, professor internationaal recht aan de universiteit van Gent, riep Europa op om Israël bij te staan tegen de aanvallen van Hamas. "Deze terroristische groepering (...) mag het conflict niet winnen. Europa moet nu meer dan ooit solidair en eensgezind zijn met Israël, de enige democratische staat in het Midden-Oosten. We hebben een Europa met een ruggengraat nodig om die democratie te verdedigen, desnoods met wapens. Israël moet winnen", zei hij strijdvaardig.

Open VLD-zionist van het eerste uur Claude Marinower stelde in zijn toespraak dat zolang het bestaansrecht van Israël niet erkend wordt en zolang de vernietiging ervan wordt nagestreefd, de vrede in het Midden-Oosten nog ver weg is.

Hij sprak over het toenemende antisemitisme in ons land sinds de start van de bombardementen in Gaza. Hij verwees onder meer naar de poging tot brandstichting in de woning van een joods gezin in Antwerpen en de anti-joodse leuzen die tijdens de betogingen van de afgelopen weken gescandeerd werden. Een klassiek slachtofferrol waarin Marinower zich telkens in wentelt, als afleiding voor de misdaden tegen de menselijkheid die zijn Israëlische spitsbroeders onder het oog van de internationale gemeenschap uitvoeren.

Diane Keyser van het Forum der Joodse Organisaties, dat de manifestatie organiseerde, kondigde al aan dat er nog meer zullen volgen. Ze gaat ook contact opnemen met de moslimgemeenschap om te kijken of ze niet eens iets samen kunnen organiseren voor vrede in het Midden-Oosten. Zalven en slagen noemt men dit.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.