donderdag 29 januari 2009

Nazistaat Israël haalt uit naar moedige Anciaux, laffe De Gucht neemt afstand




















De rel rond Vlaams minister Bert Anciaux (sp.a) neemt uitbreiding ver over onze grenzen. Terwijl de federale regering via de laffe minister van Buitenlandse Zaken De Gucht uitdrukkelijk afstand neemt van de vergelijking van Bert Anciaux tussen het bloedbad in Gaza en het drama in Dendermonde, haalt de ambassade van nazistaat Israël in Brussel zwaar uit naar Anciaux. "Hij demoniseert Israël en brengt het conflict naar de straten van de Belgische steden. Dit was een roekeloze uitspraak, zeker gezien het geweld tegen joden na het conflict in Gaza. Het is een belediging voor de families van de slachtoffers in Dendermonde en voor de joodse staat", klinkt het keihard op de Israëlisch ambassade in Brussel.

Wereldnieuws
Anciaux is met zijn moedige uitspraak wereldnieuws geworden. Het internationale persagentschap AP bracht een artikel over het incident en onder meer de hoogaangeschreven International Herald Tribune pikte dat op. Zoals kon verwacht worden, zijn ook de Israëlische autoriteiten niet opgezet met de uitspraak van Anciaux.

Federale regering
De Belgische ambassadrice in Israël Bénédicte Frankinet haastte zich om officieel en heel duidelijk afstand te nemen van het standpunt van Anciaux. "Het Belgische ministerie van Buitenlandse Zaken heeft al meermaals haar bezorgdheid over de burgerslachtoffers in Gaza uitgedrukt. Elke vergelijking met andere tragische gebeurtenissen vertegenwoordigt op geen enkele manier het standpunt van minister De Gucht of van de Belgische regering."

Roekeloos
Haar Israëlische collega in Brussel pakt Anciaux zwaar aan via woordvoerder Laurent Reichman. "Gezien het recente geweld en de soms harde betogingen tegen joden moeten politici vooral terughoudendheid tonen als ze over het conflict in het Midden-Oosten praten. Deze uitspraak van Anciaux kan alleen maar gezien worden als een roekeloze daad. De toestand in het Midden-Oosten vergelijken met de actie van een eenzame gek is absurd en beledigend, zowel tegenover de families van de slachtoffers in Dendermonde als tegenover de joodse staat."

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.