zaterdag 17 januari 2009

Zionistenslaaf Balkenende krijgt schoenen toegegooid

Twee- tot driehonderd mensen hebben op de Dam in Amsterdam schoenen gegooid naar beeltenissen van onder anderen premier Jan Peter Balkenende (CDA). Dat heeft een woordvoerder van de protestactie tegen de aanvallen van het Israëlische leger op de Gaza-strook gezegd. De actie is rustig verlopen, zegt een woordvoerder van de politie.

Ook schoenen voor Olmert
Ook afbeeldingen van de Israëlische president Ehud Olmert, vertrekkend president George Bush van de VS en president Hosni Mubarak van Egypte moesten eraan geloven. De actie richtte zich tegen degenen die volgens de organisatie het geweld van Israël steunen. "Door hun steun kan Israël doorgaan", zegt de woordvoerder van de organisatie.

De sfeer tijdens de actie in Amsterdam was volgens de organisatie goed. "De mensen waren strijdbaar." De actie begon rond 13.00 uur en duurde ongeveer twee uur. De schoenen, mensen waren geadviseerd oude exemplaren mee te nemen, zijn na afloop opgeruimd.

Iraakse journalist
Het gooien van schoenen is overgenomen van de Irakese journalist Muntadar al-Zeidi, die medio december vorig jaar president Bush bekogelde met schoenen. Bij het gooien van de schoenen, die Bush overigens ontdook, riep hij: "Dit is een afscheidskus, hond. Dit is voor de weduwen, de wezen en degenen die gedood zijn in Irak." In Irak geldt het als een gebaar van diepe minachting als je iemand de zool van je schoen laat zien. Iemand een schoen naar het hoofd gooien is vele malen erger.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.