vrijdag 9 januari 2009

"Kinderen geëvacueerd, daarna beestachtig afgemaakt door Israëli's"

Israëlische soldaten hebben meer dan honderd Palestijnen geëvacueerd naar een gebouw in Zeitun in de Gazastrook, dat 24 uur later meermalen beschoten werd. Daarbij kwamen zeker 60 mensen om het leven. Dat meldde de VN-organisatie voor humanitaire hulp OCHA vrijdag op basis van ooggetuigen.

Militairen zouden de Palestijnen zondag naar het gebouw hebben gebracht. Ze kregen de waarschuwing vooral binnen te blijven. De groep zou voor de helft hebben bestaan uit kinderen. Volgens OCHA gaat het om "een van de zwaarste incidenten sinds het begin van de operatie".

Er zijn zes Palestijnen overleden in de nacht van donderdag op vrijdag na nieuwe Israëlische luchtaanvallen in het noorden van de Gazastrook. Dat lieten medische bronnen en getuigen weten. De zes doden zouden tot dezelfde familie behoren.

Deze slachtoffers brengen het aantal doden in de Gazastrook op minstens 774 sinds het begin van de Israëlische operatie op 27 december. AFP maakte deze berekening op basis van rapporten van Palestijnse medische bronnen. Meer dan 3200 anderen raakten gewond. (afp/mvl)

Bron: De Morgen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.